Åh, disse minder ❤️💪🏼

Berlin

1989. Jeg var startet i gymnasiet og muren faldt og jeg var ung og dum og fattede ikke storheden, men jeg tog alligevel til Berlin og så Roger Waters opføre Pink Floyds The wall med hjælp fra alt han kunne støve sammen af store musikere fra hele verden.

Koncerten blev spillet i ingenmandslandet mellem det gamle øst og vest. Forfald til højre og stål til venstre. Der var hegn mellem dem der havde billetter til koncerten og dem der ikke havde. Jeg havde billet. Vi var så mange unge fra Danmark at vi kørte fra Københavns Hovedbanegård samtidig i 48 busser.

Men mure var til for at blive væltet i 1989 (det var før vi begyndte at finde på nye og større mure i 2018 fordi vi er dumme). Hele Berlin var til den koncert. Og hele min familie. Mine forældre var kørt herned i en bil, min storebror var her også. Der stod i aviserne dagen efter at de sjussede 700.000 mennesker, men det var umuligt at vurdere da alle hegnene var væltet.

Jeg charmede en lydmand i et af lydtårnene helt oppe foran og så koncerten fra bedste vinkel uden at blive mast. Sammen med smukke Christina fra 3.g. På trods af de mange mennesker var alt kærlighed. Drikkevarer var en mangel, det var støvet, varmt og sol, men alle delte og så var der nok.

Sinead O’conner sang: Mother do you think they will try to break my balls? Joe, det tænker jeg, for sidste år forsøgte du vist selvmord. Livet er ikke for børn!

Det er lige så længe siden nu at muren faldt, for de babyer der bliver født nu, som det var siden 2. Verdenskrig var slut, da jeg blev født. 30 år. Jeg er vokset op med tanke om at 2. Verdenskrig var lysår før jeg blev født, men det var jo lige inden. Og jeg er 100 år og må huske at spise kagen og kysse manden. Vinterbade, grine og være fri.

Så går vi rundt her og tager for givet at vi er fri, og jeg kan ikke lade være med at tænke, at det næste der står for fald, er kapitalismen som vi kender den i dag. Grådighed destruerer en del og er lige i hælene på religiøst fanatisme.

Nu er jeg her igen. Det gamle øst er mest charmerende og vingesuset går i maven. Og streetarten i hjertet.

Nå, men her er Sinead ❤️🙏🏼

https://youtu.be/34D5g7Hyakc

Følg Michelle Hviid på LinkedIn her
Følg Michelle Hviid på Instagram her
Følg Michelle Hviid på Facebook her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Åh, disse minder ❤️💪🏼